Dolomieten Marathon

Een persoonlijke top 5 van toertochten

Home » Cycling » Een persoonlijke top 5 van toertochten
Share this

Mijn favoriete toertochten in binnen- en buitenland.

Ronde van Vlaanderen
Deze staat al jaren elk jaar op de kalender. Ik kan hier dan ook echt naar uitkijken, ook al weet je dat het zwaar wordt. Niet alleen de steile klimmen en de kasseien zijn daar de oorzaak van, maar ook de vele wielertoeristen. Maar ik mag hier eigenlijk niet over klagen, want ik ben uiteraard zelf ook één van de 16.000 deelnemers.

Maratona dles Dolomites
De Maratona dles Dolomites is een wielerwedstrijd in de Zuid-Tiroler Dolomieten rondom Alta Badia. In 2009 zijn we met een flink aantal TCT-ers afgereisd naar de Italiaanse Dolomieten en hebben deelgenomen aan deze rit. Fantastisch georganiseerd door de vele pauzeplaatsen, maar vooral door het feit dat dit één van weinige tochten is die auto- en motorvrij is. Een verademing.

Flèche de Wallonie
Flèche de Wallonie of Waalse Pijl is één van de mooiste tochten die ik ken. Voornamelijk door de groene en heuvelachtige omgeving. Elk jaar gaan ongeveer 4.000 deelnemers de uitdaging aan. De streek rond Spa en bekende hellingen zoals de Wanneranval en de Rosier moeten de deelnemers trotseren.

Klimmen Banneux Klimmen
Jarenlang deze tocht gereden met altijd een grote enthousiaste groep van Toerclub Tilburg 03. Toch wel één van de grote hoogtepunten uit het voorjaar. Later werd de tocht omgedoopt en omgeleid naar Klimmen-Monschau_Klimmen, omdat de vergunningen niet op tijd of helemaal niet werden gegeven. De laatste jaren organiseert WTC klimmen deze tocht niet meer vanwege het tegenwerken van diverse gemeenten. Heel jammer!

De jaarlijkse clubrit
Deze staan altijd op het programma tijdens de clubdag van Toerclub Tilburg 93. En altijd staat deze garant voor mooie en meestal heuvelachtige routes. Of dat nu Zuid-Limburg of de Veluwe is. Velen van ons kijken hier dan ook echt naar uit, ondanks het feit dat er ook afgezien zal worden. Dus ik kan niet wachten op de volgende clubdag!

Dolomieten Marathon
Maratona dles Dolomites

 

 

Share this
Geef een reactie

Invalid OAuth access token.