Queen Bicycle Race

Persoonlijke top 5 wielersongs

Home » Cycling » Persoonlijke top 5 wielersongs
Share this

Een persoonlijke top 5 met wielersongs

Queen – Bicycle Race
Wielersong geschreven door zanger Freddie Mercury en uitgebracht als single in 1978 en stond op het album Jazz. Bicycle Race is uitgebracht als dubbele A-kant, samen met Fat Bottomed Girls. In de tekst van het nummer komt de tekstregel Fat bottomed girls, they’ll be riding today, so look out for those beauties, oh yeah voor, een duidelijke verwijzing naar de andere A-kant. In Fat Bottomed Girls zit de tekst Get on your bikes and ride waarmee weer wordt terugverwezen.

De videoclip laat een fietswedstrijd zien met 65 naakte modellen. De clip werd in eerste instantie niet uitgezonden vanwege de beelden van de modellen. Hierop werd de clip aangepast zodat naaktheid niet meer direct te zien was. Voor de gitaarsolo in het nummer is er een solo van fietsbellen.

Skik – Op fietse
Op fietse (Drents voor ‘op de fiets’) is een nummer van de Drentse band Skik. Een unieke wielersong. Het nummer staat op het album Niks is zoas ‘t lek uit 1997. Ook werd het nummer als single uitgebracht, waar het op 1 november 1997 binnen kwam in de Nederlandse Top 40. Het nummer beschrijft een fietstocht door Zuidoost-Drenthe (de geboortestreek van leadzanger Daniël Lohues) en een stukje Duitsland. Deze tocht werd later de basis van een toeristische fietstocht van de Drentse VVV: de Skik-route.

Guus Meeuwis – Ik kom hier boven
‘Ik Kom Hier Boven’ van Guus Meeuwis is speciaal geschreven voor ‘De Sint Willebrord Sessies, Vol 1’ ‘Sporthuis Hubert’ Een album vol wielersongs.

JW Roy, Gio Lippens & Huberts Wielerkoor – Kampioenen
De St. Willibord Sessies zijn een verzameling mooie wielersongs. Eén daarvan is een samenwerkingsverband van de Brabantse JW Roy, de Limburgse Gio Lippens en het Huberts Wielerkoor. Kampioenen is de eerste single van het album ‘De Sint Willebrord Sessies Vol. 1: Sporthuis Hubert’

The Gasoline Brothers – There it Goes (for Koos)
In 2009 werd Koos Moerenhout voor de tweede keer Nederlands kampioen. De Utrechtse band The Gasoline Brothers schreef daar het nummer There it Goes(for Koos) over. Het bleef echter niet bij een wielerlied. Toen de Giro d’Italia in 2010 in Utrecht startte maakte ze het nummer ‘In Our Town’.

 

Share this
Geef een reactie

Invalid username or token.