twc pijnenburg trofeo brakkie 08

Fiets en kids, heel leuk maar ook confronterend

Home » Over mij » Fiets en kids, heel leuk maar ook confronterend
Share this

Je denkt dat je ze nog kunt verslaan

Drie kinderen, en allemaal heb ik ze op de fiets gekregen. En ja, vrijwillig hoor. De ene heeft het langer volgehouden dan de ander. De middelste fietst gelukkig nog steeds. Mijn maatje tijdens de clubritten van Toerclub Tilburg 93 en tijdens ons vaste rondje ‘pontje Dussen’. Voor hen is het allemaal begonnen bij wielervereniging TWC Pijnenburg, waar ik sinds een paar jaar de jeugd trainingen geef, met als doel plezier in fietsen.

Elk jaar organiseert TWC Pijnenburg de ludieke wedstrijd Trofeo ‘t Brakkie. Een tijdrit over 2 ronden voor de jeugd gekoppeld aan bijvoorbeeld een ouder, oma, opa, vriend, vriendin, het maakt niet uit. En welke fiets, racefiets, mountainbike of stadsfiets? Het maakt allemaal niets uit. Helm op en lekker op de fiets springen.

Zo ook afgelopen jaar. Samen met mijn dochter Robin hebben we ons helemaal uit de naad gefietst voor een mooie tijd. Twee ronden intensief samenwerken. Het vertrek verliep niet vlekkeloos, zoals te zien is op de eerste foto. Ik kwam niet in de pedalen en Robin moest wachten op haar pa. Kostbare seconden gingen hier verloren en verwijtende blikken in mijn richting.

Na deze valse start hadden we snel ons ritme te pakken en vlogen we voor ons doen over de baan. Heerlijk om te zien die smile en die grote bril van mijn partner in time.

Twee ronden vollen bak ambiance is slopend en ondanks onze wilskracht en samenwerking eindigden we ergens in de middenmoot. Maar dat mocht de pret niet drukken, want de beker die werd uitgereikt was toch te groot om mee te nemen o de racefiets. En er werd ook nog geloot om de beker!

twc pijnenburg trofeo brakkie 08
Hier is goed te zien dat ik zit te knoeien bij de start.
twc pijnenburg trofeo brakkie
Volledige concentratie bij het ingaan van de bocht.
twc pijnenburg trofeo brakkie
Nog twee bochten en een een lang recht stuk en we vliegen over de finish.

Fotografie Femke Kuipers

Share this
Geef een reactie

Invalid username or token.